Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Pozivamo Vas na radionicu o Urbanom razvojnom fondu (UDF) koju organizira HBOR i Grad Krapina u četvrtak, 20. lipnja u 14,00 u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina (Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13).
Urbani razvojni fond je financijski instrument koji se sastoji od sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERFF-a) i sredstava HBOR-a. Namijenjen je ulaganjima subjekata javnog sektora i njime se prvi put omogućuje da se sredstvima EU fondova projekti javne infrastrukture obogaćuju komercijalnim sadržajima koji podrazumijeva ostvarenje prihoda od naplate usluga korištenja, a koje za cilj imaju poticanje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te općenito izgradnju višenamjenske, sportske, turističke, društveno-kulturne, poslovne i slične infrastrukture, a oni moraju biti financijski održivi. Glavno obilježje financijskog instrumenta je kombiniranje kredita i sredstava EFRR-a (50%-50%), a po završetku projekta moguć je otpis dijela glavnice kredita do 50% (kapitalni rabat) koji se odnosi na sredstva EFRR-a.
Korisnici instrumenta mogu biti jedinice lokalne samouprave, to jest općine, gradovi i županije, ali i trgovačka društva, agencije ili ustanove u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, kao i u vlasništvu države.