Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Vesele maškare i ove su godine zavladale Mihaljekovim jarkom u Krapini, a smijeha i pjesme ni ovoga puta nije nedostajalo.

Fašnik je tradicionalno, uz potporu Grada Krapine, organizirala udruga Kulturno društvo "Purger" , čija je predsjednica Marta Obadić istaknula kako joj je jako drago što su se i ove godine okupili u velikom broju na dugogodišnjoj fašničkoj tradiciji.

- Naša udruga pomiče pokladne običaje i tradiciju još od 1998. godine i nadamo se da će se tako nastaviti još dugi niz godina.Nekada se vjerovalo da se pokladnim običajima protjeruju zle sile te zima, pa u duhu tih starih vjerovanja, nadamo se da ćemo današnjim druženjem privući dobro vrijeme i pozitivne ljude - rekla je Obadić i zahvalila svima koji ih podržavaju i koji su prepoznali i cijene rad njihove udruge.

Na Fašnik u Mihaljekovom Jarku stigao je i saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je naglasio zadovoljstvo što je i ove godine fašnik okupio velik broj malih i velikih, čime se nastavila bogata tradicija okupljanja u Mihaljekovom Jarku.

-Svakako bih zahvalio svima koji su se odazvali i maskirali, ali i svima koji su sudjelovali u organizaciji. Čestitam novom vodstvu Kulturne udruge Purger na odlično odrađenom poslu. Dobra atmosfera, nasmijana lica djece i puno smijeha potvrda su još jednog odličnog fašnika - kazao je Gregurović.